Op oudere leeftijd rijlessen volgen

Als we kijken naar de doelgroep voor rijlessen, dan kunnen we toch wel zeggen dat dit jongeren zijn. In Nederland mag je namelijk vanaf 16,5 rijlessen gaan volgen. Dat is natuurlijk erg prettig en veel jongeren starten dan ook al redelijk vroeg. Natuurlijk start niet iedereen al zo jong bij een rijschool utrecht, soms starten ze wat later, maar de meeste mensen achter het stuur van een lesauto zijn toch wel jongeren.

Wie gaat rijlessen volgen op latere leeftijd?

Er zijn natuurlijk allerlei situaties te bedenken waarbij mensen op latere leeftijd rijlessen gaan volgen. In dit artikel delen we er enkele. Je ziet vaak dat immigranten in Nederland rijlessen gaan volgen. Het komt voor dat deze mensen in het land waar ze vandaan komen bijvoorbeeld nog geen rijbewijs hadden en dat hier wel kunnen gaan halen. Maar soms is het rijbewijs wat ze in het vorige land hadden niet geldig in Nederland.

Ook is er een groep die voorheen helemaal geen noodzaak had om een rijbewijs te halen. Ze werkte bijvoorbeeld op fietsafstand in het dorp waar ze wonen en voor de langere afstanden reed de partner altijd. Wanneer de situatie anders wordt, bijvoorbeeld bij nieuw werk of een echtscheiding, dan komt er opeens een noodzaak om zelf het rijbewijs te gaan halen. Hier kunnen ze uiteraard voor terecht bij een rijschool in de regio.

Lessen met een automaat wellicht interessant

Het komt vaak voor dat mensen die uit het buitenland komen en daar al een rijbewijs hadden, niet overweg kunnen met een handgeschakelde auto. Dit is natuurlijk altijd te leren, maar niet iedereen heeft dan zin in. Er bestaat ook de mogelijkheid om rijlessen te volgen met een auto met een automaat. Je hoeft dan dus niet te leren hoe je moet schakelen, wat waarschijnlijk een hoop tijd en geld zal gaan schelen. Als je het rijbewijs haalt met een automaat, zal je alleen maar auto’s met een automaat mogen besturen en dus niet met een handgeschakelde versnellingsbak. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar is wel iets om rekening mee te houden in je beslissing.

admin