Proefles nemen en waar je op moet letten

Een rijschool Den Haag vinden is niet eenvoudig. Zeker niet in regio den Haag. Waarom? Er zijn er veel! Heel erg veel! Dus hoe weet je nu welke rijschool een goede rijschool is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je snel het rijbewijs zal gaan halen? In dit artikel willen we je een aantal tips geven over het vinden van de juiste rijschool in Den Haag.

rijlessenTen eerste is het een goed idee om een gratis proefles te nemen. Maar let wel op! Sommige rijscholen bieden een gratis proefles aan, maar zijn zeker niet altijd helemaal gratis. Er staat dan in de kleine lettertjes dat je de les gewoon moet betalen als je besluit om niet te gaan lessen bij deze rijschool. Vraag dus altijd goed door als je een proefles gaan nemen, en lees ook de voorwaarden (vaak te vinden op de website).

Wat kom je te weten tijdens de proefles?

rij-instructeur leren kennenTijdens die proefles kun je even kennismaken met de instructeur. Je leert hem kennen, en de auto waar je de rijlessen in gaat volgen. Een eerste proefles is vaak heel spannend voor je. Een goede instructeur zal hier zeker rekening mee houden en je heel rustig uitleggen wat er precies gaat gebeuren. Tijdens een proefles ga je vaak niet heel ingewikkelde dingen doen. Je gaat bijvoorbeeld naar een industrieterrein en daar een beetje rondrijden.

Misschien ook wel een oefening doen voor het achteruit inparkeren etc. Je hoeft niet altijd de grote weg op, zeker niet in je eerste proefles. Probeer tijdens deze proefles bij de rijschool Utrecht te proberen om te aan te voelen of deze rijschool iets voor je is. En onthoud goed, als je toch nog ergens anders wilt lessen is dat geen probleem! Zeg het gewoon eerlijk tegen de instructeur. De meeste instructeurs zullen hier geen problemen mee hebben.